Gode nyheter:


Nasjonale corona-restriksjoner oppheves 25.09.21 kl 16.00

 
Bilde: John Price /Unsplash

(oppdatert info pr 24.09.21)

Fra og med 25.september kl 16.00 så fikk vi den gledelige beskjeden fra regjeringens hold om at de nasjonale corona restriksjonene avvikles. Dette betyr at vi nå kan gå over til en mer "normal hverdag" slik som før corona pandemien.

MEN det er likevel viktig at vi tar hensyn til hverandre ved god håndhygiene og passer på å ikke ha forskjølelsessymptomer ute blant andre. Herunder følger de regler som vi ennå må forholde oss til.

 

Disse reglene og rådene gjelder i En normal hverdag med økt beredskap:

 

Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19. Dette gjelder fra og med lørdag 25. september kl. 16.

 

– Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere.

 

Vi opphever begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer.

 

Det er slutt på krav om bordservering og innslippsstopp, sier Solberg.

 

Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte. 

 

Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.

 

Det anbefales at uvaksinerte som bor sammen med en som er blitt smittet, tester seg eller går i karantene. Det gjelder uavhengig av om man får symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

 

– Vi beholder også de rådene vi har blitt så godt kjent med: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke, sier Solberg.

…………………

 

Vi kjenner igjen et sterkt behov for å si tusen takk til alle og hver enkelt for all innsats, kreativitet, utholdenhet, tålmodighet og overbærenhet så lenge pandemien har pågått.

 

                                                         heart

Tilbake