Søndagstanker 2.mai


5.søndag i påsketiden

 

Idag er det hverken fysisk gudstjeneste eller digital andakt fra Sørnes menighet.Vår sogneprest, Silje Barkved Fossan, har derimot tatt pennen fatt og skrevet noen tanker rundt søndagens tekst som du kan ta med deg:

 

Da kom Herrens ord til Elia: 9 «Gå straks av sted til Sarepta, som hører til Sidon, og slå deg ned der! Jeg har befalt en enke som bor der, å sørge for deg.»

    10 Straks gikk Elia av sted til Sarepta og kom til byporten. Akkurat da var det en enke der som sanket ved. Han ropte til henne og sa: «Hent litt vann til meg i en skål, så jeg får drikke!» 11 Da hun gikk for å hente det, ropte han etter henne: «Ta også med et stykke brød til meg!» 12 Hun svarte: «Så sant Herren din Gud lever: Jeg eier ikke så mye som en brødleiv, bare en håndfull mel i krukken og litt olje i muggen. Nå går jeg her og sanker et par vedpinner, og så vil jeg gå hjem og lage til noe for meg og sønnen min. Når vi har spist det, kan vi legge oss til å dø.» 13 Elia sa til henne: «Vær ikke redd! Gå hjem og gjør som du har sagt! Men bak først en liten brødleiv til meg av melet, og kom ut til meg med den! Siden kan du lage til noe for deg og sønnen din. 14 For så sier Herren, Israels Gud: Melkrukken skal ikke bli tom, og det skal ikke mangle olje i muggen til den dagen kommer da Herren sender regn over jorden.» 15 Da gikk hun og gjorde som Elia hadde sagt, og både hun og han og hele hennes hus hadde mat i lang tid. 16 Melkrukken ble ikke tom, og oljen i muggen tok ikke slutt. Det gikk som Herren hadde sagt gjennom Elia.

 

1 Kong 17,8-16

 

Søndagens tekster handler om påfyll. Kanskje passer det ekstra bra akkurat nå. Nå når vi er kommet til mai og vi trodde livet snart skulle være tilnærmet normalt! Det er ikke rart om man går litt tom da. Men Gud går ikke tom. Hverken for tid eller for kjærlighet. Guds kjærlighet har alltid mer å gi, og hos Gud finner vi tid. Ja selv når vår tid på jorden renner ut har Gud lagt klar en evighet for oss mennesker.

 

Et annet bilde finner vi også i tekstene som hører til søndag:

 

Så sa han: «Hva er Guds rike likt? Hva skal jeg sammenligne det med? 19 Det er likt et sennepsfrø som en mann tok og sådde i hagen sin. Det vokste og ble til et tre, og himmelens fugler bygde rede i greinene på det.»

    20 Igjen sa han: «Hva skal jeg sammenligne Guds rike med? 21 Det er likt en surdeig som en kvinne tok og la inn i tre mål mel, så det hele til slutt var gjennomsyret.»

 

Luk 13,18-21

 

Surdeig består av vann, mel og tid. Når surdeigen får stå i fred på kjøkkenbenken begynner den å boble. Den lever og vokser, uten at vi trenger å tilsette noe mer. Dette bruker Jesus som bilde på Guds rike. Noe som vokser og bobler og lever. Og noe som blir til mat for oss, som gir næring og kraft til dagene som kommer.

 

Søndagens offer går til Laget (NKSS): Du kan gi med VIPPS til #641925.

Laget er en organisasjon av og for ungdom. Lagets mål er å gjøre Jesus kjent på skoler og studiesteder, så han blir trodd, elsker og etterfulgt. Laget ønsker å utruste unge Jesus-etterfølgere i deres skole- og studiehverdag slik at stadig flere kan bli kjent med Jesus. Vi oppfordrer deg til å støtte Lagets arbeid i bønn og givertjeneste. Takk for gaven du vil gi.

Tilbake